У день проведення місцевих виборів Україна перейде на зимовий час

У день проведення місцевих виборів Україна перейде на зимовий час

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів на території України 25 жовтня 2015 року о 4 (четвертій) годині за київським часом скасовується літній час з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад.

Джерело: Відомості

Про це повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку.

«На території України 25 жовтня 2015 року о 4 (четвертій) годині за київським часом скасовується літній час з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.05.1996 року № 509 «Про порядок обчислення часу на території України», — йдеться у повідомленні.

Зимовий час є «астрономічним», літній час вводиться в багатьох країнах для економії електроенергії. Терміни дії літнього часу вводяться відповідно до рекомендацій Європейської економічної комісії ООН для гармонізації міжнародних інформаційних систем. Перехід на сезонний час здійснюється в 110 країнах. Літній час використовують близько 80 країн світу. Вперше годинникову стрілку перевели в 1908 р. у Великобританії. У той же час, багато держав Азії живуть за єдиним часом.

Так, наприклад, не переводять стрілки годинника Росія, Японія, Китай, а також Казахстан і Киргизія. У США рекомендовано переводити час, проте в деяких штатах цього не роблять. 

Loading...