Люди здатні читати думки один одного

Люди здатні читати думки один одного

Американські вчені провели експеримент: з’єднали два людських мозки через Інтернет.

Джерело: Відомості

Американські вчені з'єднали два людських мозки через Інтернет. Експеримент показав, що люди здатні читати думки один одного. Поки що учасники експерименту відповідали на найпростіші питання, які потребують відповідей «Так» або «Ні». Однак у майбутньому вчені сподіваються, що за допомогою нових технологій вдасться, наприклад, передавати знання від учителя до учня.

За інформацією офіційного сайту Вашингтонського університету, в експерименті брали участь два добровольці, які до цього моменту ніколи не бачилися. Для чистоти експерименту обрали людей з різних районів США. Як пише Popsci.com, добровольці знаходилися в темних кімнатах, розташованих на відстані 5 км один від одного. Навпроти кожної людини розташовувався комп'ютерний монітор і бездротовий маніпулятор, на голову було надіто спеціальне обладнання, яке аналізувало мозкову діяльність випробуваного. При виборі на моніторі будь-якого зображення однією людиною у другого на його моніторі виводився ряд питань, пов'язаних з цим зображенням, на які можна було відповісти «так» чи «ні». Було проведено 10 сеансів гри (по 10 питань кожна) з використанням обладнання та без нього. Без обладнання відсоток правильних відповідей склав 18%, а після «синхронізації» мозкової діяльності — 72%.

Це був найскладніший експеримент з об'єднання мозкової активності двох людей, який був вдало реалізований на цей момент часу.

У майбутньому вчені сподіваються, що їм вдасться за допомогою нових технологій передавати знання від вчителя до учня, від здорової людини — людині з порушенням мозкової діяльності, від цілеспрямованого студента — студентові з синдромом дефіциту уваги та гіперактивністю.

Loading...