У Криму шукають чотирьох фігурантів «справи Сенцова»

У Кримській правозахисній групі заявляють, що в Криму оголошені в розшук Степан Ціріль, Ілля Зуйков, Енвер Асанов і Микита Боркін, які, за версією слідства, є фігурантами «справи Сенцова».

Джерело: Відомості

Про це повідомляє УНН.

У моніторинговому огляді ситуації прав людини в Криму за липень–серпень 2015 року, оприлюдненому Кримською польовою місією з прав людини, зазначено, що, згідно з обвинувальним висновком російського суду, в квітні 2014 року Олег Сенцов нібито створив у Криму «терористичне співтовариство», яке отримувало вказівки від невідомих людей у Києві.

«Олександр Кольченко звинувачується в тому, що увійшов до складу цього «терористичного співтовариства» і брав участь в одному з підпалів. Крім нього, за версією звинувачення, до групи входили також Олексій Чирній і Геннадій Афанасьєв (обидва вони були раніше засуджені та отримали по сім років колонії суворого режиму), а також Степан Ціріль, Ілля Зуйков, Енвер Асанов і Микита Боркин (останні четверо оголошені в розшук)», — йдеться в огляді.

Російські «правоохоронні органи» Криму наразі не коментують ці заяви.

У травні 2014 року в окупованому Криму представники російської влади затримали його разом з 25-річним Олександром Кольченком та ще декількома українцями. 25 серпня 2015 року в Ростові-на-Дону було засуджено Олега Сенцова до 20 років і Олександра Кольченка до 10 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму.

Loading...