«УКРОП» впевнено крокує на вибори

«УКРОП» впевнено крокує на вибори

Партія «Українське об’єднання патріотів — УКРОП» визначилася з кандидатами до місцевих рад Волині.

Джерело: Відомості

Про це стало відомо в суботу, 26 вересня, коли  відбулось урочисте представлення кандидатів до органів місцевого самоврядування. Зазначимо, до Луцької міської ради визначено 42 кандидати, до обласної — 64. Першим номером у списку і до обласної, і до Луцької міської рад іде засновник Фонду «Новий Луцьк», нині він змінив назву на «Тільки разом», Ігор Палиця. Олександр Товстенюк — голова правління Фонду — боротиметься за посаду Луцького міського голови.

Участь у виборах до місцевих рад цієї політичної сили Ігор Палиця пояснив тим, що, за його словами, суспільство втомилося чекати змін, які політики, котрі нині займають ключові посади в центральних органах влади, проголошували на Майдані, тому є розуміння, що потрібно йти у владу та робити ці зміни. Адже, крім полеміки про реформи, від Президента та уряду суспільство так нічого й не дочекалося. Країна з кожним днем все більше потопає в проблемах: рівень життя населення впав до критичної межі, економіка не працює, до того ж — неоголошена війна на Сході, яка вже забрала тисячі життів молодих українців. Беззаконня, корупція, показові шоу із затримання одних і абсолютна бездієвість стосовно до тих, хто 24 роки нищив країну, державні інституції, перетворюючи їх у структури, не здатні управляти галузевими процесами. Тому політична сила УКРОП вважає за необхідність брати участь у місцевих виборах. І не тільки брати, а зайти серйозно та надовго.

— Серед нас люди різних професій, різних уподобань, різного віку, але мета в усіх одна — зробити регіон, кожен населений пункт процвітаючим, економічно стабільним, з розвинутою мережею інфраструктури, — наголосив під час виступу Ігор Палиця. — Наша принципова позиція — влада повинна максимально переміститися на рівень місцевих громад. Відповідно громади повинні розпоряджатися щонайменше 80% зароблених коштів.

Серед пріоритетів, які для себе визначила партія, — сильна, незалежна, справедлива та успішна держава, що діє в інтересах народу; чесна, відкрита і відповідальна влада; активні громади; соціально відповідальний національний бізнес; сильна духовно та фізично нація.

Виступаючи перед делегатами форуму, Ігор Палиця наголосив на тому, що побудувати сильну державу можна лише шляхом повного демонтажу бюрократичної корупційної системи, яка руйнувала Україну протягом усього періоду її незалежності, оскільки лише зміна конкретних людей при владі не вирішує проблему, потрібно міняти систему.

— Я відчуваю, що в нас усе вийде, ми переможемо. І для мене важливо, щоб ви зрозуміли: якщо йдемо командою, щось обіцяємо, ми маємо за це відповідати, — звернувся Ігор Палиця до присутніх у залі. — У нас є великий потенціал і унікальний шанс. Сьогодні ми робимо старт на будівництво Європи у Волинській області, — додав він. 

Ігор Палиця пояснив, що рішення очолити списки було свідомим.

— Для мене це означає велику особисту відповідальність перед волинянами за тих, хто пішов зі мною в одній команді. У разі перемоги УКРОПу до обласної та міської рад я оберу обласну раду, але нестиму відповідальність і за місто, і за область. Але й команда повинна розуміти, що відповідальність також буде колективною: ми повинні дотримуватися обіцянок, бо люди наступного разу нам не повірять. Я людина слова. Якщо обіцяю, то виконую. Якщо в команді хтось помилиться і не зможе виправити помилку, то ми публічно виправимо, але цієї людини більше не буде серед нас, — пояснив він.

Щодо команди, то в основному — це молоді люди, професіонали своєї справи, які зможуть показати, як треба владі працювати. Це ті, хто «не має в голові СРСР». Але вони також обиралися за принципом «довіряй, але перевіряй», оскільки обманути очікування волинян не мають права.

— Це — професіонали, грамотні юридично й економічно. Це не родичі і не близькі друзі, це люди, які пройшли жорсткий відбір на посаду в «Офісах розвитку кварталу». Сподіваюся, ці люди пройдуть у міську раду. Вони будуть сигналізувати про проблеми лучан міському голові, хто б це не був. У нас є чітке розуміння того, що треба і як робити в місті, у такий спосіб ми хочемо імплементувати Фонд у міську раду.

Loading...