Відтепер у Луцьку відбуватимуться чемпіонати з легкої атлетики найвищих рівнів

Відтепер у Луцьку відбуватимуться чемпіонати з легкої атлетики найвищих рівнів

Сьогодні в Луцьку урочисто відкрився Командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків 1998 р. н. та молодших. Змагання відбуваються на оновленому стадіоні «Авангард». Уперше за багато років на головній спортивній арені області проходять легкоатлетичні змагання в усіх без винятку видах цього спорту.

Автор: Людмила ШИШКО / Джерело: Відомості

До Луцька завітало понад 500 спортсменів та 100 арбітрів з усіх регіонів України, серед яких чемпіони та призери чемпіонатів світу та Європи. Вперше з початку 1980-х років на «Авангарді» проводяться на національному рівні змагання з метальних легкоатлетичних дисциплін, стрибків із жердиною, у довжину та висоту.

Розпочалася урочиста частина парадом учасників змагань. Після цього з вітальним словом до них звернувся заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул. Він наголосив, що сьогодні вперше в Луцьку проводиться класичний чемпіонат з легкої атлетики, жодного разу такої події ще не було.

— Тому ви, всі учасники змагань, стали учасниками й історичної події, — звернувся до молодих спортсменів посадовець. — Я хотів би подякувати від імені Федерації легкої атлетики України, від імені Міністерства молоді та спорту, від імені Національного олімпійського комітету тим людям, які створили це свято для нас і дали можливість нам приїхати сюди. А це відбулося тому, що був реконструйований за найсучаснішими європейськими стандартами цей чудовий затишний стадіон «Авангард». І тому ми щиро вдячні й Ігореві Петровичу Палиці, і всім, хто працював у фонді «Новий Луцьк», нашим колегам з Волинської федерації легкої атлетики та всім іншим людям, які долучилися до того, щоб свято відбулося тут. Прошу пам’ятати, що це лише початок великого шляху легкої атлетики на Волині.

Також заступник міністра повідомив приємну новину, що вчора виконком Федерації легкої атлетики України ухвалив рішення про те, що наступного року дорослий Чемпіонат України, на якому відбиратимуть олімпійську збірну, відбудеться саме в Луцьку на стадіоні «Авангард».

З вітальним словом до гостей заходу, уболівальників та учасників звернувся й засновник фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця:

Ми вперше з 1982-го року бачимо подібне дійство на цьому стадіоні в Луцьку. У наступному — будемо тут розігрувати олімпійські ліцензії. На 2017-й рік ми вже подали заявку на проведення тут Чемпіонату Європи. Сильна країна — це сильна та здорова нація. Усе в наших руках, удачі вам сьогодні.

Опісля Ігор Гоцул, Ігор Палиця, президент федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк вручили подяки та нагороди ветеранам спорту, серед яких — Заслужений тренер України Михайло Кліщук, майстер спорту СРСР Михайло Мороз, майстер спорту СРСР Іван Мартинов, В’ячеслав Киричук, Володимир Ялових та інші.

Поки спортсмени готувалися до змагань із легкої атлетики, свято продовжили виступи творчих колективів Волині.

Змагання триватимуть два дні. Програму Командного чемпіонату України можна переглянути за цим посиланням. Офіційна ФБ-сторінка змагань.

 

Loading...