Не потоне, як «Титанік»!

Не потоне, як «Титанік»!

Нова стометрова супер’яхта може ламати полярний лід та дістатися найбільш віддалених куточків земної кулі.

Джерело: Відомості

Голландська компанія Damen Group, один з провідних світових будівельників розкішних кораблів, яхт та військових кораблів, показала концепцію нової новаторської супер’яхти, повідомляє Daily Mail.

Вклавши тисячі годин в дослідження та розробки, тестування в спеціальному басейні невеликої моделі та консультації, покликані придумати радикально новий дизайн, Damen створили SeaXploer — одну з перших супер’яхт для навігації в далекосяжні куточки планети. Від Арктики до Папуа-Нової Гвінеї відтепер можна подорожувати з набором найсучасніших технологій, розкішними інтер'єрами та «іграшками», такими, як підводні човни та вертольоти.

Яхти типу SeaXploer планують будувати на замовлення, пропонуючи один з трьох розмірів на вибір: (65, 90 та 100 метрів). Ці кораблі здатні зламати арктичний лід та діставатися віддалених тропічних районів.

Революційний дизайн та глобальний потенціал цієї моторної яхти викликали ажіотаж після представлення концепції цього тижня на Monaco Yacht Show.

Під час екстремальних полярних або тропічних морських пригод пасажири можуть насолоджуватися розкішною автономною подорожжю тривалістю до 40 днів без заходу в порт. На яхті є кімнати для підводних човнів, місце для двох вертольотів та дайвінгу, експедиційні човни, які дають змогу побачити акул, китів або інше морське життя зблизька.

Маючи максимальну швидкість 16 вузлів, яхта може розмістити 30 гостей та 50 членів екіпажу.

Роб Ляуідейк, виконавчий директор AMELS, підрозділу компанії Damen, що будує цивільні кораблі, сказав у своїй заяві: «Ряд досвідчених клієнтів зверталися до нас з проханням про адаптацію професійних кораблів Damen, так що ми знали, що просто не існує яхт, здатних забезпечити розкішні подорожі в найвіддаленіші куточки світу.

Близько 90 відсотків супер’яхт не виходили за межі Середземномор'я та Карибського басейну, на які припадає всього шість відсотків берегової лінії в світі та 1,5 відсотка від загальної площі поверхні океану. Ось чому ми почали розробку SeaXplorer. Результат вийшов далеко за рамки простих косметичних підправлень. Це повністю новий ряд яхт — тільки Damen міг це зробити».

 

 

 

Loading...