У Криму в студентів вилучають частину виданих поспіхом російських паспортів

«Влада» Криму вилучає російські паспорти в людей з тимчасовою реєстрацією на півострові.

Джерело: Відомості

Частіше всього під цю категорію потрапляють студенти, що мешкають у гуртожитках, які звертаються в ФМС (Федеральна міграційна служба) для заміни паспорта по досягненні двадцятиріччя, передає УНН.

Співробітники служби забирають у них документ, пояснюючи, що якщо в його власника відсутня постійна реєстрація, то отриманий він незаконно. У підсумку студенти стикаються із загрозою відрахування.

Під час «референдуму» про «приєднання» Криму до Росії факт постійного проживання на півострові можна було підтвердити будь-якими офіційними документами на зразок трудового договору або довідки з місця проживання. Тобто для отримання російського паспорта кримська реєстрація була не обов'язковою.

Тепер у людей, які не мають штампа про реєстрацію в Криму, забирають паспорти й анулюють отримане раніше громадянство РФ.

Повідомляється, що опротестувати в суді вилучення паспортів практично неможливо, оскільки співробітники ФМС, як правило, видають акти вилучення на підставі нібито викраденого бланка.

У свою чергу в прес-службі кримського УФМС повідомили, що «тимчасова реєстрація студентів з України в гуртожитках кримських вузів була дана їм на час навчання і не була підставою для отримання громадянства РФ».

Співробітники ФМС кажуть, що в умовах масового отримання російських паспортів у 2014 році в служби не було можливості встановити, хто постійно живе в Криму, а хто ні, і тепер ФМС приступила до вилучення «зайвих» паспортів. У ФМС зазначили, що на сьогодні вилучено 22 паспорта в студентів, які проживають у гуртожитках.

Loading...