Парубій: Зараз українська армія краще навчена і озброєна

За його словами, наразі української армії на ліні фронту більше.

Джерело: Відомості

Перший віце-спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що наразі українська армія краще навчена та озброєна, передає ТСН.

На питання про те, що в Україні воюють буряти, він відповів: «Це означає, що Путін старається теж використовувати і національні меншини, які зможуть створювати менше проблем «200-ми», що йдуть з України. Але наразі української армії на ліні фронту більше. Вона краще навчена і вона краще озброєна».

«Це три ключових фактори. Її чисельно більше, ніж було тоді. Звичайно, що для наступальної операції має бути перевага у кілька разів. Я пригадую операцію «Буря» в Хорватії — співвідношення сил було 5:1. Зараз ми знаємо, що окрім тих російських підрозділів, які стоять на території України, ми маємо ті підрозділи, які стоять на кордоні, які застосовуються в найбільш відповідальних боях, як було під Іловайськом, потім — у Дебальцевому, коли виїжджали танкові підрозділи і, власне, одразу входили в бій. І також є інформація про те, що будуються дві великі бази безпосередньо біля кордону», — додав він.

Loading...