Колишній бойовик «Оплоту» добровільно покинув терористів (відео)

У рамках програми повернення на підконтрольну Україні територію громадян, які добровільно відмовилися від участі в бойових діях на боці «ДНР» та «ЛНР», бойовик «Оплоту» добровільно покинув терористів.

Джерело: Відомості

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Встановлено, що з початку року чоловік прибув у Донецьк та був зарахований «рядовим-стрілком» до терористичного угруповання «бригада Оплот».

Він пройшов також курси підготовки під керівництвом російських офіцерів. За свідченням бойовика, разом із ним навчалося багато найманців із Росії.

Під час бойових дій чоловік виїжджав у район Докучаєвська, де чергував на постах терористів та здійснював візуальне спостереження за переміщенням українських військових підрозділів і техніки.

«Бойовик розчарувався в «ідеалах ДНР» через алкоголізм та наркоманію серед найманців. Останньою краплею стало вбивство «командиром» підрозділу підлеглого», — сказано в повідомленні.

Бойовик зізнався у вчинених злочинах та погодився надавати будь-яку допомогу слідству, що в подальшому може стати приводом для звільнення його від кримінальної відповідальності.

Loading...