Блокада Криму триває: фури з українськими товарами повернулися назад

На п’ятий день блокади Криму фури з українськими товарами роз’їхалися.

Джерело: Відомості

Остання вантажівка розвернулася вчора ввечері поблизу КПП Каланчак.

Щоправда, на нейтральній смузі досі залишається п'ять фур, які проїхали до Криму задовго до початку акції, але їх не пропустили росіяни через проблеми з документами, повідомляє ТСН.

До початку акції на КПП Чаплинка було 114 вантажівок, а на КПП Каланчак — 83, які через затримку з суміжної сторони не встигли проїхати до 20 вересня. Водії кілька днів сперичалися з активістами, але ті не пропустили нікого, тож далекобійники були змушені розвернутися.

Проте активісти, які чергують на кримських трасах, розходитися не збираються. Одні замінюють інших, з'являється більше наметів.

Табори облаштовуються поблизу всіх контрольно-пропускних пунктів і на перехресті дороги, що веде від КПП Каланчак до КПП Чаплинка. Там активісти мають зупиняти та попереджати вантажівки, що їхатимуть у напрямку Криму.

Кілька вантажівок завернули у перші два дні акції, зараз на Крим більше ніхто не їде. Легкові автівки рухаються без перешкод. Фури, що виїздять з окупованого півострова, теж перевіряють, в Україну пропускають тільки порожні.

Штаб акції переносять з Чонгара на Чаплинку, це місце, за словами активістів, стратегічно вигідніше. Районна влада пообіцяла пікетувальникам провести туди світло, допомогти встановити душ і вивезти сміття.

Нагадаємо, активісти з Маріуполя теж візьмуть участь у блокуванні в'їзду вантажівок на територію окупованого Росією Криму.

Loading...