На Волині затримали 80 незаконних бурштинокопачів

На Волині затримали 80 незаконних бурштинокопачів

Правоохоронці затримали 80 людей, які мали намір незаконно добувати бурштин, під час проведення спецоперації в Маневицькому районі Волинської області.

Джерело: Відомості

«Усіх їх доправили до Маневицького РВ УМВС України у Волинській області для проведення слідчих дій», — повідомили у місцевій міліції, передає 5 канал. Зазначається, що більшість затриманих — жителі сусідніх областей.

«Навколо території, де відбувався видобуток «сонячного каменю», були розставлені блокпости з числа працівників міліції та громадських активістів. У рамках кримінального провадження проведені обшуки. Під час обшуків вилучено чотири автомобілі, 200 тисяч гривень, приблизно один кілограм бурштину-сирцю та інвентар для видобутку бурштину», — повідомили в міліції.

Раніше міліція заявила, що правоохоронці намагаються перешкодити незаконному видобутку бурштину, заради якого до лісів Маневицького району прибули приблизно 300 копачів. До операції долучили близько тисячі правоохоронців із кількох областей. Крім того, для перекриття шляхів залучили один БТР і сільськогосподарську техніку.

Loading...