У Луцьку будуть контролювати заборону російської «попси»

Виконком Луцької міської ради заборонив у Луцьку публічне звучання деяких іноземних виконавців, які, на думку СБУ, у своїх творах несуть проросійську пропаганду.

Джерело: Відомості

Контролюватимуть рішення виконкому за посередництвом гарячої лінії міської ради Луцька. Про це розповів член виконкому Луцькради та автор проекту рішення Богдан Климчук, пише УНН.

Згідно з рішенням виконкому Луцької міської ради, установи культури, ресторани, клуби, караоке, підприємства та підприємці, які здійснюють перевезення пасажирів на території Луцька, зобов'язані припинити публічне виконання творів окремих артистів.

У закладах харчування та транспорті тепер заборонили звучання творів таких виконавців: Володимира Кучеренка, Єгора Холмогорова, Михайла Хазіна, Олега Газманова, Йосифа Кобзона, Валерії Перфілової, Йосифа Пригожина, Сергія Безрукова, Михайла Боярського, Миколи Расторгуєва, Івана Охлобистіна, Михайла Пореченкова, Григорія Лепса та Жерара Депардьє.

«Це не є заборона російської пісні… Є лист СБУ до Міністерства культури, щодо загрози національної безпеки. Ці виконавці внесені до чорного списку Міністерства культури за поданням Служби безпеки України, як виконавці, творчість яких сприяє антиукраїнським тенденціям. Це йде банальна заміна пропаганди», — зауважив Климчук.

За словами члена виконавчого комітету, існує й механізм контролю виконання цього рішення.

«Контроль йде через гарячу лінію безпосередньо міської ради. Якщо порушення в громадському транспорті здійснюється систематично, то це буде впливати на продовження договорів. Також, якщо заклади громадського харчування будуть продовжувати таке робити, то можемо впливати на режими роботи», — наголосив Климчук.

Loading...