Від «селфі» гине більше людей, ніж від акул

Від «селфі» гине більше людей, ніж від акул

Цього року під час спроби зробити екстремальне «селфі» загинуло вже 12 людей, тоді як акули вбили лише вісьмох.

Джерело: Відомості

Нещодавно турист із Японії впав на сходах в Тадж-Махалі й загинув, намагаючись зробити автопортрет телефоном. Його супутник отримав серйозні травми. Це вже дванадцята жертва «селфі» в цьому році. Для порівняння, від нападів акул за цей же період загинуло 8 осіб, повідомляє сайт telekomza.ru.

Це звучить кумедно, але, на жаль, це не жарт, а трагічне нагадування туристам та всім іншим про те, як важливо дотримуватися правил безпеки, а не дивитися весь час на екран телефону. Тим більше це стосується небезпечних ситуацій, в яких інколи люди намагаються зробити «селфі». У підсумку вони падають зі скель і мостів, потрапляють під поїзд, стріляють собі з пістолетів в голову і т. д.

Ще більше людей зробили небезпечне «селфі» «успішно», наприклад, під час забігів з биками чи поїздки на мотоциклі. У деяких випадках відвадити любителів екстремальних автопортретів вдавалося тільки заборонними заходами. Так, в американському штаті Колорадо довелося закрити парк від відвідувачів, тому що вони постійно намагалися зробити «селфі» з ведмедями на занадто близькій відстані. Навіть велосипедисти «Тур де Франс» висловлювали занепокоєння з приводу любителів «селфі» на трасі.

Російське Міністерство внутрішніх справ навіть опублікувало спеціальну пам'ятку. Це стало реакцією на статистику вже з сотень постраждалих, кажуть у відомстві. Наприклад, в Уральських горах дві людини загинули, випадково підірвавши бойову гранату, з якою фотографувалися. Фотографію знайшли на їхньому телефоні вже після інциденту.

Loading...