Волинські бурштинокопачі відмовилися домовлятися з владою

Волинські бурштинокопачі відмовилися домовлятися з владою

Старателі вимагають пустити їх на місця видобутку каменю.

Джерело: Відомості

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик запропонував місцевим бурштинокопачам, які  вимагають пустити їх на місця видобутку каменю, працювати в КП «Бурштин Волині», однак старателі не підтримали його пропозицію — вони й надалі хочуть самостійно розробляти поклади навколо своїх сіл.

Про це він сказав під час розмови з протестувальниками біля одного з блокпостів міліції в Маневицькому районі, повідомляє Волинське агентство розслідувань.

Після словесної перепалки делегація очільників області й журналісти виїжджали дорогою, яку перекрили бурштинокопачі, під крики «Ганьба», оскільки для звільнення проїзду правоохоронці розштовхали старателів і зробили коридор.

Біля села Костюхівка голову ОДА також зустріли місцеві мешканці. Він звернувся до них із такою самою пропозицію про створення комунального підприємства з районними осередками, де б працювали місцеві. Проте старателі й тут не погодилися з Гунчиком.

Очільник волинських міліціонерів прокоментував інцидент із блокуванням автобуса. За його словами, до 80% людей, причетних до перекриття дороги, — нетверезі. За словами правоохоронця, щодо них застосують слідчі дії. 

Loading...