Apple планує в 2019 році випустити електромобіль

Apple планує в 2019 році випустити електромобіль

Планується, що машина з робочою назвою «Титан» за формою нагадуватиме мінівен і стане пілотованою.

Джерело: Відомості

Як повідомляє CNET, про форсування роботи над електромобілем Apple повідомило, посилаючись на власні джерела, видання Wall Street Journal. Раніше компанія планувала представити машину з робочою назвою «Титан» (Titan) лише в 2020 році. Також розробники отримали дозвіл потроїти штат працюючих над пристроєм фахівців, який зараз становить 600 чоловік.

Згідно з проектом, перший електромобіль Apple буде управлятися водієм. Проте раніше стало відомо про інтерес компанії до випуску машин-безпілотників. У серпні ЗМІ повідомили про такі розробки, в яких, за інформацією журналістів, взяли участь інженери Кремнієвої долини, фахівці Tesla Motors і Mercedes-Benz, співробітники провідного виробника акумуляторних пристроїв A123 Systems.

Apple має намір застосувати в розробці електромобіля всі знання, отримані в ході виробництва iPhone, — технології створення батарей, сенсорних датчиків, апаратного та програмного забезпечення», — цитує зроблену раніше заяву представників компанії Zacks.

Експерти називають поспішність Apple в розробці нового покоління машин зрозумілою. Раніше майже всі великі IT-компанії вже заявили якось про власні розробки в області «автомобілів майбутнього» або про свої плани в цій сфері.

Зокрема, тестування безпілотного автомобіля веде Google, і, за чутками, такий пристрій готується представити компанія Елона Маска Tesla Motors, що вже має в активі електромобілі. Щоправда, тепер це під питанням, оскільки саме в Tesla компанія Apple в кінці літа переманила провідного інженера Джеймі Карлсона, який якраз займався безпілотником.

Не відстають і автомобілебудівні гіганти. Буквально кілька днів тому про проект електромобіля заявили представники Rolls-Royce. Раніше в компанії відкидали можливість розробки такої машини через тривалу зарядку й обмежений запас ходу, що наочно продемонстрував її перший концептуальний седан Phantom Experimental Electric з електричним мотором, пише Naked Science.

Loading...