У Полтаві стартував набір до нової патрульної поліції

У Полтаві стартував набір до нової патрульної поліції

Сьогодні, 23 вересня, о 9-й годині ранку розпочався набір до патрульної поліції Полтави.

Джерело: Відомості

Про це повідомили в прес-службі УМВС України в Полтавській області.

У приміщенні Полтавської облради на вулиці Жовтнева, 45 розпочався набір до нової патрульної поліції. Він триватиме протягом трьох тижнів.

Участь у конкурсі може взяти кожен громадянин України, не залежно від статі, віком від 21 до 35 років, якщо він фізично розвинений, має водійське посвідчення не нижче категорії В, не має судимостей, вільно володіє українською мовою та прагне змін.

Патрульні поліцейські вийдуть на вулиці Полтави у лютому-березні 2016 року, при цьому Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що треба прискорити цей процес. Про це він заявив під час запуску набору до нової патрульної поліції в Полтаві, передає УНН.

За словами Яценюка, за першу годину вже подано 520 заявок.

«До кінця поточного року мають вийти патрульні поліцейські на вулиці Полтави», — сказав Прем’єр.

Однак очільник МВС Арсен Аваков додав, що тренування триватимуть до лютого-березня наступного року. На це Яценюк відповів, що процес потрібно прискорити.

«У лютому-березні? Треба б, звичайно, прискорити цей процес. Таким чином, нова патрульна поліція тренується і треба, щоби в цілому в Україні була запроваджена нова поліція», — додав голова уряду.

Міністр внутрішніх справ повідомив, що заявки до нової патрульної поліції триватимуть до 12 жовтня, а у грудні розпочнуться тренування.

«У лютому патрульні поліцейські Полтави будуть готові до роботи, раніше неможливо, бо вони мають бути кваліфіковані», — підкреслив Аваков.

Яценюк порадив прискорити процес запуску патрульних поліцейських у регіонах України.

Loading...