Китай випробував найшвидший у світі літак

Китай випробував найшвидший  у світі літак

Китайські ЗМІ повідомляють, що Піднебесна провела випробування найшвидшого у світі літака.

Джерело: Відомості

Він може досягати гіперзвукових швидкостей і здатний ефективно долати ворожу ППО.

Про деталі проекту в ефірі одного з китайських телеканалів розповів військовий експерт Лу Сяодун. За його словами, новий літак вперше здійснив політ з гіперзвуковою швидкістю і, що важливо, випробування пройшли успішно. Фахівець відзначив, що для такого польоту був необхідний гіперзвуковий прямоточний повітряно-реактивний двигун (ГППРД). Від зазвичай використовуваних в авіації двигунів його відрізняє надзвукове згоряння. Спалювання палива відбувається в надзвуковому повітряному потоці.

Таким чином, у Китаю є шанси вирватися в лідери. Інша особливість нової машини — наявність легких і надзвичайно міцних вогнетривких матеріалів, які можуть витримати дуже високі температури, що досягаються при польоті на гіперзвукових швидкостях.

За словами китайського військового експерта, новий літак можна буде використаний  для розвідки: при досягненні гіперзвукової швидкості він зможе успішно долати ворожі системи ППО.

Про випробування гіперзвукового літального апарату повідомили і в Росії. Йдеться про таємний «об'єкт 4202». Джерела повідомляють, що за допомогою ракети УР-100Н УТТХ за десять років проведено шість випробувальних запусків апарату. При цьому строки, фінансування та завдання, які перед ним стоять, тримаються в секреті. Ймовірно, він стане чимось на зразок перехідної ланки до нового бойового блоку, пише Naked Science.

Loading...