На Тернопільщині під час бійки за церкву постраждало 15 вірян

На Тернопільщині під час бійки за церкву постраждало 15 вірян

У бійці між парафіянами через суперечку за церкву в селі Катеринівка на Тернопільщині 21 вересня постраждало 15 осіб, двоє з яких знаходяться в лікарні.

Джерело: Відомості

Про це повідомили в центрі інформації УПЦ, передає УНН.

Предстоятель УПЦ МП Митрополит Онуфрій звернувся до Президента Петра Порошенка з приводу події, вказавши на недопустимість силових вирішень релігійних конфліктів, а також участі в цих конфліктах радикальних сил.

У центрі інформації УПЦ зазначили, що 21 вересня, на свято Різдва Пресвятої Богородиці, «представники Київського патріархату, користуючись підтримкою молодиків у камуфляжі з нашивками «Правого сектору» та бездіяльністю органів МВС, звершили силове захоплення храму на честь святого Георгія Побідоносця у с. Катеринівка, що на Тернопільщині».

При цьому в прес-службі УМВС України в Тернопільській області раніше зазначили, що 21 вересня до чергової частини Кременецького райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що невідомі намагаються незаконно проникнути в церкву села Катеринівка.

«До храму зайшли представники УПЦКП та одного з громадських об’єднань для проведення богослужіння. У цей час до церкви прибули прихильники московського патріархату та привезли з собою близько 200 невідомих осіб», — сказано в повідомленні.

У міліції зазначили, що між двома громадами виник конфлікт, який правоохоронці намагалися припинити, але натомість вони отримали тілесні ушкодження. Декілька працівників міліції звернулися за медичною допомогою. Також під час конфлікту в правоохоронців викрали спецзасоби та понищили їхній одяг.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Правоохоронці встановлюють усі обставини конфлікту.

Також вказано, що міжконфесійний конфлікт у цьому селі триває вже давно. І, як зазначається, згідно з розпорядженням голови Тернопільської облдержадміністрації визначено почергове користування храмом між двома громадами, але прихильники Московського патріархату відмовилися передати ключі від храму представникам Київського патріархату.

Loading...