На Луганщині придумали способи боротьби з контрабандою для бойовиків

На Луганщині придумали способи боротьби з контрабандою для бойовиків

Глава обласної ВЦА підписав відповідне розпорядження.

Джерело: Відомості

У Луганській обласній військово-цивільній адміністрації розробили механізм, який унеможливить незаконне переміщення товарів на окупований проросійськими бойовиками Донбас.

Прес-служба Луганської обласної ВЦА повідомила, що напередодні глава області — Георгій Тука — підписав відповідне розпорядження, згідно з яким на Луганщині планують унеможливити контрабанду на окуповані території. 

«Я маю намір поставити крапку в боротьбі з незаконним переміщенням товарів у регіоні, а мобільні групи допоможуть мені забити останній цвях у труну «контрабандистів» та їх поплічників. Ця маленька війна за велике «бабло» сильно затягнулася і, на жаль, коштувала багатьом життя», — переконаний  Тука.

У ВЦА пояснили, що «контрабандисти» проїжджали блокпости першого рубежу з документами на перевезення вантажу для нібито потреб населених пунктів, що розміщуються вздовж лінії розмежування. Проте часто до селищ, де населення не перевищує 50 осіб, їхали величезні фури. Через цю невідповідність у Туки сумніваються в правдивості кінцевого адресата товару.

Саме тому у ВЦА планують щомісячно «визначати перелік суб'єктів господарської діяльності, яким дозволено переміщення вантажів (товарів) до населених пунктів, розташованих уздовж лінії розмежування сторін, між блокпостами першого та другого рубежів з визначенням обсягу вантажу, який перевозиться кожним із суб'єктів господарювання».

Крім того, керівники районів будуть надавати інформацію про потреби мешканців населених пунктів, а список тих, кому дозволено переміщення товарів, буде передаватися на блокпости та публікуватися на сайті Луганської обласної ВЦА. 

Loading...