Конгрес США ухвалив резолюцію з вимогою звільнення Надії Савченко

Конгрес США ухвалив резолюцію з вимогою звільнення Надії Савченко

За резолюцію проголосували саме напередодні приїзду Путіна до США.

Джерело: Відомості

Сьогодні, 23 вересня, Конгрес США ухвалив резолюцію з вимогою негайно звільнити Надію Савченко. Зазначається, що палата представників несподівано ухвалила довгоочікувану резолюцію Н50.

Як йдеться у сюжеті ТСН, у документі наголошують, що в російській в'язниці українську льотчицю утримують незаконно. За резолюцію проголосували саме напередодні приїзду Володимира Путіна до США на Генасамблею ООН.

На голосування чекали ще з весни, але відбулося воно тільки зараз, у переддень виступів на 70-й Генасамблеї ООН і американського, і українського, і російського керманичів. На підтримку української льотчиці єдиним фронтом виступили 36 конгресменів з обох партій.

Українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами в зону АТО, у середині червня 2014 року потрапила в полон до бойовиків у Луганській області. 8 липня стало відомо, що її утримують у воронезькому СІЗО в Росії. У РФ її звинуватили в причетності до загибелі під Луганськом російських журналістів, які нелегально прибули на територію України, щоб у складі групи бойовиків висвітлювали їхні напади на українських військових. Крім того, льотчицю звинуватили в незаконному перетині кордону.

За даними захисту, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до їхньої загибелі.

13 липня офіційний представник СКР Володимир Маркін заявив, що Надію Савченко можуть засудити до 25 років ув'язнення. За словами Маркіна, із урахуванням зібраних доказів слідчі перекваліфікували дії обвинуваченої, і тепер вона понесе відповідальність не як пособник, а як співвиконавець вбивства.

Loading...