Міносвіти: Діти переселенців і учасників АТО не мають пільг на харчування в школах

Дітей-переселенців та дітей учасників АТО немає у списку пільгових категорій, які можуть отримувати безкоштовне харчування в школах.

Джерело: Відомості

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки України, передає УНН.

«Безкоштовне харчування передбачено для окремих категорій учнів. Зокрема, з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; з малозабезпечених сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»; з числа дітей, яким згідно із Законом України «про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», учнів 1-4-х класів; вихованці, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку, у спеціальних загальноосвітніх школах (інтернатах); діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів», — повідомили в Міністерстві освіти і науки України.

Нагадаємо, міністр освіти і науки Сергій Квіт повідомив, що студенти та абітурієнти з Криму та Донбасу не мають жодних пільг та квот при вступі до українських вищих навчальних закладів.

Loading...