Активісти не пропускають з Криму до України завантажені фури

Вантажівки нібито прямували до Донеччини та Дніпропетровщини.

Джерело: Відомості

Сьогодні, 22 вересня, представники ФСБ в окупованому Криму повідомили, що вантажівки не можуть покинути півострів в тому місці, де кордон з 20 вересня блокують українські активісти.

Хто саме зупинив рух вантажівок, у відомстві не уточнюють. Кримськотатарські активісти раніше блокували лише в'їзд вантажівок до півострова, передає ТСН.

«Наразі вантажівки розташовані у буферній зоні. До України фурам хід закритий, хоча у них є документи на виїзд», — заявив представник прикордонної служби.

За словами співрозмовника, інцидент стався у пункті пропуску «Джанкой». Обидві фури — українські, вони прямували в Донецьку і Дніпропетровську області. Натомість російська агенція ТАСС уточнила, що у вантажівках нібито була партія промислової соди.

Далекобійникам пояснили, що їхні машини не пропускають у зв'язку з оголошеною українськими активістами блокадою Криму.

На російському КПП вантажівки пройшли всі необхідні процедури, після яких вони змогли безперешкодно виїхати з території Криму. Але перед українським прикордонним пунктом машини були зупинені. При цьому, прикордонники окупованого півострова наголошують, що у більшості випадків з Криму до України йдуть порожні вантажівки, які безперешкодно пропускаються українськими прикордонниками.

Станом на 22 вересня перед КПП на кордоні із Кримом стояли близько 150 фур. 

Loading...