Вчинено рейдерське захоплення «Нововолинського олійно-жирового комбінату»

14 вересня у Нововолинську група людей, що складалась з більше 80 невідомих у чорній уніформі з написом «Охорона», здійснила захоплення території і активів ТОВ «Нововолинський олійно-жировий комбінат».

Джерело: Відомості

Проникнувши на територію комбінату через паркан, загарбники видворили всіх співробітників підприємства і встановили повний контроль над його територією і майном. Про це заявив ліквідатор ТОВ «Нововолинський олійно-жировий комбінат» Олександр Громадюк.

«Вся ця ситуація нагадує найгірші часи періоду режиму Януковича. Кремезні «тітушки» разом з представником банку та органів Державної виконавчої служби, які відмовилися представитися або пред'явити які-небудь документи, увірвалися на територію підприємства і захопили його в кращих традиціях рейдерського свавілля», — прокоментував те, що сталося Громадюк.

«Описане вище дає підстави вважати, що ця спроба рейдерського захоплення — справа рук представників керівництва банку ПУМБ. У 2011 році «Нововолинський олійно-жировий комбінат» отримав в ПУМБі кредит, і зараз банк, порушуючи ряд встановлених законом процедур, вирішив, за допомогою тітушок, «повернути» виданий раніше кредит», — заявив Громадюк.

9 вересня Дніпропетровський господарський суд прийняв постанову про забезпечення позову ПАТ «Перший Український Міжнародний Банк» до ТОВ «Нововолинський олійно-жировий комбінат» про повернення кредитних коштів. В рамках постанови суд ухвалив рішення про арешт майна Новолинського комбінату і його опису.

«Згідно з рішенням суду, ми повинні були надати можливість оглянути і описати заставне майно банку. Однак, замість цього керівництво банку вирішило попросту захопити комбінат і безцеремонно вигнати осіб, що проводили інвентаризацію. Більше того, після захоплення інвентаризація майна проводилася без представника комбінату, що є грубим порушенням постанови Дніпропетровського господарського суду», — сказав Громадюк.

«Ми звернулися до правоохоронних органів із заявою про незаконне заволодіння чужою власністю і сподіваємося на оперативну реакцію з боку правоохоронців. Це особливо важливо з огляду на те, що на комбінаті в даний момент знаходяться прекурсори — речовини, які використовуються в процесі виробництва масла, але які, потрапивши в неправильні руки, можуть також бути використані для виробництва наркотичних засобів», — підкреслив Олександр Громадюк.

Loading...