Терористи «ДНР» і «ЛНР» пропонують перенести місцеві вибори на лютий

Бойовики розробили власний графік виконання політичної частини Комплексу заходів.

Джерело: Відомості

У так званих «ДНР» та «ЛНР» хочуть провести місцеві вибори 21 лютого 2016 року. Про це заявив  представник «ЛНР» Владислав Дейнего, чию заяву розмістило видання бойовиків «ЛуганскИнформЦентр».

За словами представника терористів, підгрупа «республік», яка входить до складу контактної групи, розробила власний «план-графік з адекватними термінами виконання кожного пункту політичної частини Комплексу заходів». Дейнего переконує, що план розраховувався з урахуванням «чинного законодавства України та регламенту Верховної Ради України, а також норм Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ».

«Усі нормативні акти, передбачені Комплексом заходів, повинні бути узгоджені з представниками республік і можуть бути прийняті в запропоновані терміни. Виходячи з цього, ми прорахували дату проведення місцевих виборів на Донбасі — 21 лютого 2016 року», — йдеться у заяві представника так званої «ЛНР».

Терористи переконані, що реалізація плану-графіка дасть можливість забезпечити виконання політичних пунктів Комплексу заходів щодо внесення змін до Конституції України, що передбачають закріплення постійного характеру особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей.

Крім того, Дейнего заявив, що виконання плану вплине на прийняття закону про місцеві вибори, проведення амністії учасників подій на Донбасі з обох сторін, а також скасування АТО та зняття економічної блокади.

Нагадаємо, що раніше ватажки обох «республік» анонсували дати майбутніх фейкових виборів. У «ЛНР» терористи заявляли, що вибори планують 1 листопада, а в «ДНР» — 18 жовтня. 

Loading...