З переходом на рубль ціни в Донецьку побили всі рекорди

З переходом на рубль ціни в Донецьку побили всі рекорди

Ціни в магазинах Донецька продовжують бити рекорди, тут навіть сезонні товари для багатьох жителів залишаються не «по кишені».

Джерело: Відомості

За словами жителів Донецька, ціни стали зростати після того, як бойовики ввели плаваючий курс рубля, інформує «Сегодня».

Більше того, українську валюту тут приймають за інакшим курсом, тобто 1 рубль — 0,5 українських гривень. Таким чином, розраховуватись гривнями — собі ж дорожче.

«Цінники міняють на рублі, але при цьому вартість продуктів тут же підвищується. Пляшка соняшникової олії вже коштує 60 гривень, десяток яєць 27 гривень! Де це бачено! Я вже мовчу про «молочку», наприклад, за плавлений сирок просять 20 гривень, при цьому в тому ж Артемівську точно такий же коштує всього 6 гривень. Різниця в ціні більша, ніж у три рази!» — обурюється донеччанка Світлана Ігнатова.

Ціни, порівняно із мирними територіями, різняться майже втричі. Сезонних продуктів це теж не оминуло. Для прикладу, кілограм яблук у Донецьку можна купити за 60 рублів (30 гривень), а за груші тут просять 112 рублів (56 гривень).

Loading...