Нардепи спробують легалізувати проституцію в країні

До парламенту внесено проект Закону про регулювання проституції та діяльності секс-закладів № 3139.

Джерело: Відомості

Зареєстровано документ 18 вересня. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт парламенту.

Проект вніс Андрій Немировський з фракції Об’єднання «Самопоміч».

Головним комітетом визначено Комітет з питань промислової політики та підприємництва.

Проектом Закону України Про регулювання проституції та діяльності секс-закладів пропонується відмінити кримінальне покарання за створення місць розпусти та звідництво, а також встановити соціальні гарантії для повій.

Законопроект пропонує визначити проституцію, як «вид підприємницької діяльності метою якого є надання послуг інтимного характеру, вжиття особою дій чи заходів, які роблять її доступною, для виконання статевого акту дій з іншою особою на платній основі».

У свою чергу повія визначається, «фізична особа — підприємець, яка надає послуги інтимного характеру» і робить це на платній основі. Передбачається, що вона може надавати свої послуги у секс-закладах (за створення яких пропонується скасувати передбачене на сьогодні кримінальне покарання).

Проектом закону регулюється діяльність повії, яка, зокрема, зобов’язана «проходити в установленому законодавством порядку попередній та періодичний медичний огляд; дбати про особисту безпеку і здоров’я», а також про безпеку і здоров’я свого клієнта. Послуги, які надає працівниця секс-індустрії, повинні надаватися на платній основі за взаємним бажанням. Проектом також передбачається, що повія несе відповідальність за не проходження медичного обстеження. Водночас законопроект передбачає, що повії користуються усіма соціальними гарантіями, що передбачені Кодексом законів про працю України та іншими актами законодавства. Крім того, за задумом автора документа держава повинна сприяти «розвитку секс-закладів, вживає заходів підвищення іміджу праці повій, сприяє діяльності професійних спілок та громадських організацій у сфері проституції, діяльності секс-закладів».

Проектом також регулюється діяльність секс-закладів, які зокрема не можуть розміщуватися в об’єктах незавершеного будівництва, кіосках, навісах і пересувних малих архітектурних формах, житлових будинках, приміщеннях, де розміщені органи державної влади, а також цілому ряді приміщень, які пов’язані з освітніми закладами, дитячими та культурними установами.

Loading...