ЗМІ: Росія готує ефектну спецоперацію в Сирії

Розглядається варіант ракетного удару авіації.

Джерело: Відомості

Збройні сили РФ найближчим часом готують спецоперацію в Сирії. Як пише видання «Новая газета» з посиланням на свої джерела, основна ідея полягає в тому, щоб напередодні або відразу після промови Президента Росії Володимира Путіна на Генасамблеї ООН 28 вересня здійснити дію, яка б підтвердила серйозність намірів Кремля.

«Розглядаються варіанти ракетного удару авіації, локальна наземна операція сирійських військ з підтримкою сучасних засобів війни, які обслуговуються російськими військовими (рейд, захоплення важливого об'єкта тощо), серія артилерійських обстрілів. Головна та неодмінна умова — ефективність і наочність, а не масштаб», — йдеться в повідомленні.

Водночас джерела «Нової газети» вважають, що операція в Сирії може вестися в координації з озброєними формуваннями інших сторін (армії Сирії та Ірану, курди, алавіти, християни і т. д.), але без досвіду взаємодії та стійкої довіри між командирами домогтися успіху складно.

«Тому, за словами нашого джерела, «якщо немає твердої впевненості в успіху — краще взагалі не починати». І «хоча до планування і залучені найкращі спеціалісти, зовсім не факт, що удар буде завдано». Така невдача завдасть дипломатичному наступу Кремля, який пропонує вивести міжнародні зусилля в Сирії на новий рівень, значного збитку», — пишуть російські журналісти.

Крім того, за словами одного з джерел, «оперативна ситуація в Сирії деякою мірою схожа зі збройною боротьбою в зоні АТО». 

Loading...