У Липецькій області РФ добу шукали чоловіка, який полетів у сусіднє село на саморобному літаку

У Липецькій області РФ добу шукали чоловіка, який полетів у сусіднє село на саморобному літаку

На жаль, літальний апарат розбився.

Джерело: Відомості

У Липецькій області близько доби шукали сільського умільця, який піднявся в небо на саморобному літаку, повідомляє сайт newsru. Надзвичайна подія відбулася в селі Іванівка Тербунського району Липецької області.

«Сільський умілець власноруч виготовив невеликий одномісний літак і ввечері в середу здійснив несанкціонований політ. На наступний день рятувальникам надійшло повідомлення про його зникнення», — повідомили в прес-службі ГУ МНС РФ у регіоні.

Видання «Российская газета» встановило ім'я льотчика-аматора — це 63-річний охоронець краєзнавчого музею Олександр Колесник. За словами його дружини, Колесник конструював свій літак чотири роки і вирішив випробувати його в середу, 16 вересня. Він піднявся в повітря о 18.15 та відлетів у напрямку села Березівка, після чого зв'язок з пілотом перервався.

Коли Колесник не повернувся до ночі, іванівці вирушили на пошуки. Разом із односельцями авіатора шукали поліцейські та співробітники МНС. Через добу, ввечері 17 вересня, льотчики воронезького авіаційно-рятувального загону виявили уламки літака в полі біля села Березівка.

Пілот лежав поруч. Олександр Колесник пролетів близько восьми кілометрів, а потім через несправність здійснив вимушену посадку в полі. Контакт із землею був жорстким: літак розвалився на частини, пілот вилетів з кабіни, але залишився у свідомості. Авіатора доставили в районну лікарню, де лікарі діагностували у нього перелом стегна та струс мозку.

Loading...