ЗМІ: Російські контрактники відмовилися їхати на війну до Сирії

ЗМІ: Російські контрактники відмовилися їхати на війну до Сирії

Контрактники вирішили офіційно відмовитися від відрядження. Нібито їх туди спрямовували для участі в бойових діях.

Джерело: Відомості

Видання «Газета.Ru» опублікувала матеріали журналістського розслідування під назвою «Думали, що на Донбас, а виявилося — до Сирії», з яких випливає, що в Новоросійську перебувають російські військові з інших регіонів Росії, яких готують до відправки в Сирію. Кілька контрактників, йдеться в статті, відмовилися їхати в це відрядження, пославшись на численні порушення та відсутність письмового наказу, однак в місцевій військовій прокуратурі заяви у них приймати, за їхніми словами, відмовилися.

Зустріч журналіста видання з чотирма контрактниками на чолі з лейтенантом Олексієм (прізвища видання не опублікувало) відбулася в одному з кафе Новоросійська, причому всі військові були одягнені в цивільний одяг.

«У нас були бесіди у військовій частині з нашим командуванням. Нам говорили, що в країні прибуття буде спекотно і що важливо пам'ятати про гігієну та в жодному разі не робити ні кроку за територію військової частини, також пояснили, що робити і як поводитися в полоні та на допиті. Нам конкретно говорили, що там незвичний для нас клімат, змії, гадюки. Але куди конкретно відправлять, не говорили, посилаючись на секретні директиви Генерального штабу», — розповіли вони.

За їхніми словами, до останнього моменту вони не знали, куди їх відправляють. Спочатку вони думали, що їх відправляють на Донбас, наводить видання слова Олексія,

«Думали, що на Донбас, а виявилося — до Сирії», — розповів він.

Присутні повідомили, що 16 вересня в частину прибув представник Генштабу. Він виступив перед особовим складом у цивільному одязі та підтвердив, що роту відсилають в сирійську Латакію, при цьому не відкидав участі в бойових діях. За словами доповідача, завантаження на корабель мало відбутися 17 вересня.

Дізнавшись, що їх відправляють до Сирії, контрактники вирішили офіційно відмовитися від відрядження або покласти на стіл рапорти про звільнення. Однак, за їхніми словами, у місцевій військовій прокуратурі заяви в них не прийняли.

Заступник військового прокурора Новоросійського гарнізону капітан юстиції Олексій Тоневицький пообіцяв виданню розібратися в ситуації.

Як уточнює газета, через скандал відправку судна відклали.

За кілька днів до цієї публікації Президент Володимир Путін заявив, що Росія надає та надаватиме Дамаску військову допомогу.

Loading...