Після доказів про отримання радикалом Мосійчуком хабара Рада проголосувала за його арешт

Після доказів про отримання радикалом Мосійчуком хабара Рада проголосувала за його арешт

За словами Генпрокурора Шокіна, всі докази виконані з дотриманням усіх норм КПК і мають повну доказову силу.

Джерело: Відомості

Генпрокурор Віктор Шокін продемонстрував у Верховній Раді оперативне відео, яке доводить вчинення нардепом-радикалом Ігорем Мосійчуком отримання великого хабара, передає УНН.

«Всі докази виконані з дотриманням усіх норм КПК, мають повну доказову силу та є доказами по цьому кримінальному провадженню. Зібрані й інші докази, які повністю підтверджують вину народного депутата», — заявив він.

«Ці злочинні дії вчиняє депутат, коли на Сході гинуть герої», — додав Шокін.

Зокрема, на відео записано факт передачі Мосійчуку грошей невідомою особою.

Після оприлюднення Генеральним прокурором України відео, на якому Мосійчук вимагає і отримує хабар, спікер Володимир Гройсман запропонував невідкладно включити питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності та арешт народного депутата до порядку денного.

У результаті Верховна Рада Україна проголосувала за рішення про притягнення до кримінальної відповідальності й арешт народного депутата. Таке рішення підтримали 262 народні обранці.

Своєю чергою, лідер фракції Олег Ляшко вимагав від спікера Гройсмана права на репліку, однак йому було відмовлено. Біля трибуни почали збиратися народні депутати, що в результаті спричинило бійку. Сьогоднішнє засідання ВРУ оголошено закритим.

Loading...