Росіяни готові терпіти санкції заради підтримки бойовиків на Донбасі

Кожен другий росіянин підтримує зовнішньополітичний курс Москви щодо України та готовий до економічних втрат через санкції Заходу.

Джерело: Відомості

Такими є результати опитування, яке провів Всеросійський центр вивчення громадської думки, повідомляє «Ліга».

«Через рік після введення першого пакету західних санкцій відносно Росії негативні наслідки для нашої країни відзначають близько половини громадян (47%) — втричі більше, ніж у серпні 2014 (15%)», — сказано у звіті.

При цьому 69% опитаних вважає правильною підтримку Росією терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР». Трохи менше, 56% респондентів, вважає, що відмовити бойовикам у підтримці заради зняття санкцій — неможливо.

«Змиритися з певними економічними втратами заради продовження зовнішньополітичного курсу в Україні готовий кожен другий (51%)», — показують результати опитування.

Водночас 37% росіян не готові терпіти економічні втрати та незручності заради «ЛНР» і «ДНР».

Попри санкції, майже 70% опитаних росіян вважають правильним, що Росія підтримує бойовиків на Донбасі. Протилежної думки дотримуються 17% респондентів.

Ініціативне всеросійське опитування ВЦВГД пройшло 5–6 вересня серед 1,6 тисячі осіб у 132 населених пунктах у 46 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не перевищує 3,5%.

Loading...