СБУ піймала полковника контррозвідки на хабарі (відео)

СБУ піймала полковника контррозвідки на хабарі (відео)

Він прибув на Колегію через годину після отримання чергового задокументованого хабара.

Джерело: Відомості

Служба безпеки України оприлюднила деталі затримання заступника керівника регіонального підрозділу Департаменту контррозвідки Служби безпеки України за одержання хабара під час колегії Служби безпеки 17 вересня.

«Полковник прибув на Колегію через годину після отримання чергового задокументованого хабара. Слідчі внутрішньої безпеки СБ України та Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України затримали його у порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України за матеріалами внутрішньої безпеки спецслужби та проведених у кримінальному провадженні негласних слідчих (розшукових) дій», — йдеться в повідомленні СБУ.

Голова СБУ Василь Грицак під час колегії оприлюднив відеодокази систематичного одержання неправомірної вигоди офіцером регіонального підрозділу Департаменту контррозвідки.

«Прикро, дуже прикро, тому що цей співробітник побудував систему, завдяки якій регулярно отримував неправомірну вигоду. Прикро і тому, що саме сьогодні на цій Колегії ми вручали орден «За мужність» дружині гласного позаштатного співробітника Андрія Галущенка — «Ендрю», якого Президент України нагородив посмертно за його подвиг, а серед наших колег вже одинадцять загиблих у зоні АТО», — сказав Грицак.

Він також додав, що це вже сімнадцятий співробітник, затриманий за хабарництво чи за зраду національним інтересам, шпигунство та інші злочини.

«Ми будемо продовжувати цю роботу до тих пір, доки не очистимо Службу — іншого виходу у нас немає», — сказав він.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос своєю чергою зазначив, що військова прокуратура і надалі забезпечуватиме затримання корупціонерів у правоохоронних органах. Він гарантував, що ця та інші подібні справи будуть у найкоротші терміни направлені до суду. 

Loading...