Невдовзі з’явиться перший телеканал у форматі ультрависокої якості 4K

Невдовзі з’явиться перший телеканал у форматі ультрависокої якості 4K

NASA готується запропонувати телеглядачам новий телеканал.

Джерело: Відомості

Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) готує до запуску перший у світі некомерційний телеканал у форматі ультрависокої чіткості (UHD або 4K)/ Робота над ним ведеться спільно з найбільшим світовим космічним телекомунікаційним оператором SES та фірмою Harmonic. Трансляція телеканалу вестиметься через інтернет-супутник AMS-18, який належить SES, повідомляє сайт obob.tv.

AMS-18 розташовується на позиції 105 градусів західної довготи, з нього вже транслюється пакет телеканалів NASA TV, який складається з трьох телеканалів американської компанії (NASA Public Channel, NASA Education Channel і NASA Media Channel). Всі вони мовлять відкрито та у форматі HD.  Але, на жаль, сигнал супутника можна спіймати лише на обмеженій території.

Однак планується, що новий телеканал з часом отримає всесвітнє поширення. У зв'язку з цим Harmonic веде переговори з операторами платного телебачення та інтернет-доступу.

В ефірі NASA TV 4K будуть як трансляції з МКС, так і кадри інших космічних місій NASA, а також архівні відеокадри за тематикою телеканалу.

Loading...