Прокуратура Криму розслідує відкорковування унікальної пляшки вина для Путіна та Берлусконі

Прокуратура Криму розслідує відкорковування унікальної пляшки вина для Путіна та Берлусконі

Для Путіна та Берлусконі відкрили пляшку унікального вина.

Джерело: Відомості

Прокуратура Криму при ГПУ відкрила кримінальне провадження за фактом завдання збитків у зв'язку з самовільним відкоркуванням у Криму однієї з 5 пляшок 240-річного «Херес-де-ла-Фронтера» з колекції «Масандри». 

За інформацією видання «Крим.Реалії» із посиланням на Центр журналістських розслідувань, колекційне вино було відкрито спеціально для Президента Росії Володимира Путіна та екс-прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі під час їхнього візиту до окупованого півострову. 

«Кримінальне провадження відкрито за фактом заволодіння майном в особливо великих розмірах — за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу. Збиток оцінюється у більш ніж 2 млн грн», — зазначив перший заступник прокурора АР Крим Назар Холодницький.

Видання також нагадує, що після анексії Криму Росією гендиректором «Масандри» було призначено Яніну Павленко. Саме вона під час відвідування підприємства Путіним і Берлусконі особисто відкоркувала пляшку унікального колекційного вина «Херес-де-ла-Фронтера» врожаю 1775 року, яке привіз до Криму з Іспанії сам засновник «Масандри» граф Михайло Воронцов.

За оцінками експертів, вартість пляшки такого вина становить від 100 до 150 тис. дол. 

Loading...