Бойовики накопичують заборонену важку зброю біля лінії розмежування

Незважаючи на Мінські домовленості, спостерігачі ОБСЄ зафіксувала переміщення військового озброєння.

Джерело: Відомості

Бойовики так званих фейкових республік «ДНР» та «ЛНР» накопичують важке озброєння неподалік від лінії розмежування у своїх тренувальних таборах. Про це у своєму звіті заявила спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, яка зафіксувала в Донецькій та Луганській областях зосередження значної кількості важкого озброєння бойовиків.

«У тренувальному таборі «Луганської народної республіки» біля Красного Луча (55 км на північний захід від Луганська), що знаходиться за лінією розмежування, спеціальна моніторингова місія спостерігала за 43 реактивними системами залпового вогню БМ-21 «Град» (калібром 122-мм ), 16 самохідними гаубицями 2С1 «Гвоздика» (калібром 122 мм) і 10 гаубицями 2А65 Мста-Б (152 мм), які були на буксирі», — наголошується в звіті.

Зокрема, на західних околицях підконтрольного бойовикам «ДНР» села Стіла (35 км на південь від Донецька, 70 км на північний схід від Маріуполя) місія бачила один основний бойовий танк Т-64, який стояв у дворі приватного будинку, а в селищі Сердитий (43 км на схід від Донецька) спостерігачі побачили 5 танків Т-72, яких супроводжували два пасажирські транспортні засоби марки «Лада», пофарбовані у військові кольори.

Ця техніка рухалася на схід. 

Loading...