На Чернігівщині вибухом гранати з зони АТО вбило двох людей

На Чернігівщині загинуло двоє людей внаслідок вибуху гранати, яку привіз із зони АТО демобілізований боєць.

Джерело: Відомості

Про це повідомили в прес-службі УМВС України в Чернігівській області.

15 вересня до чергової частини Козелецького райвідділу міліції надійшло повідомлення від одного із сільських голів району. Жінка розповіла, що в одному з будинків їхнього села виявили тіла двох місцевих жителів — демобілізованого бійця, що повернувся з війни, та жінки. Напередодні увечері селяни чули звук, схожий на вибух.

Вибухотехніки підтвердили, що на подвір’ї будинку дійсно вибухнула граната (ймовірно РГО). Від отриманих осколкових поранень на місці загинув 40-річний демобілізований снайпер мотопіхотного батальйону ЗСУ, який чотири дні тому повернувся з фронту, та місцева жителька, в помешканні якої відбувалося застілля.

Слідчо-оперативна група виявила кільце з чекою на столі у хаті. Важіль запалу гранати знайшла пошукова собака у дворі садиби.

Учасники застілля розповіли, що того вечора боєць демонстрував їм привезену з фронту гранату. Достеменно сказати, що насправді сталося, вони не змогли, оскільки один з них пішов додому, а другий спав на дивані в хаті, коли пролунав вибух.

Окрім того, у сумці загиблого бійця міліція виявила півсотні набоїв до вогнепальної зброї.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох або більше осіб). Триває досудове розслідування.

Loading...