Мігранти почали голодувати перед закритим кордоном Угорщини

Мігранти почали голодувати перед закритим кордоном Угорщини

Сотні мігрантів скупчилися у Сербії біля прикордонного пункту Хоргош після того, як угорська влада з вівторка закрила кордон і посилила покарання за його незаконне перетинання.

Джерело: Відомості

Тим, хто нелегально потрапить в Угорщину, відтепер загрожує тюремне ув'язнення. При цьому кордон не закривається герметично, повідомляє Еспресо.TV.

Мігрантам пропонують зареєструватися в якості біженця на пропускних пунктах. Але мало кого цікавить статус біженця в Угорщині.

Мігранти із Сирії перекрили дорогу між прикордонними пунктами Хоргош і Рьоске та вимагають пропустити їх через територію Угорщини до Австрії.

«Ми залишаємося тут і будемо проводити голодування. Ми не зрушимо з місця, поки нас не пустять у Відень. Ми хочемо до Відня, ми не хочемо залишатися в цій країні. Нам вона подобається, але моя сім'я в Бельгії, і я хочу туди», — каже сирієць Мустафа Альмунім.

Після того, як Угорщина відгородилася від Сербії 175-кілометровим загородженням з колючим дротом і закрила кордон, добровольці на грецько-македонському кордоні стали роздавати мігрантам листівки з альтернативними маршрутами, в тому числі через Хорватію.

Але ті, хто вже добрався до угорського кордону, прагнуть перетнути його будь-яким способом.

«Один поліцейський сказав, головне не чіпати загородження. Інакше ми відправимо вас у в'язницю. Всіх вас», — розповів один з мігрантів.

Втім, такі попередження діють далеко не на всіх. Угорщина вже оголосила про арешт майже двох сотень мігрантів, які нелегально потрапили в країну в обхід пропускних пунктів на кордоні.

Нагадаємо, у Європейському Союзі на 22 вересня скликали нову позачергову зустріч міністрів внутрішніх справ країн-членів через кризу з біженцями.

Loading...