Рада уточнила дату початку тимчасової окупації Криму

Верховна Рада уточнила дату початку тимчасової окупації Автономної Республіки Крим.

Джерело: Відомості

Парламентарі підтримали 239 голосами відповідний законопроект, передає УНН.

Згідно законопроекту пропонується встановити, що датою початку тимчасової окупації є 20 лютого 2014 року.

Крім цього передбачається, що до платників податків, які станом на початок тимчасової окупації мали місцезнаходження на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, не застосовуються починаючи з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому розпочалася тимчасова окупація, фінансові та штрафні санкції за порушення вимог порядку подання, обчислення, правильності заповнення податкових декларацій (податкової звітності) та повноти сплати сум податків і зборів.

Як зазначається у пояснювальній записці, ухвалення законопроекту посилить позиції України під час розгляду справ проти РФ стосовно окупації у Євросуді з прав людини.

Нагадаємо, наприкінці лютого, на початку березня 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів. 16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Євросоюз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала. Після цього США і Євросоюз запровадили економічні санкції щодо Росії. Захід далі наполягає на тому, що Крим є частиною України.

Loading...