Помічником Яресько стане радник Рейгана та Тетчер

Помічником Яресько стане радник Рейгана та Тетчер

Знаменитий американський вчений-економіст Артур Лаффер погодився консультувати міністра фінансів України Наталії Яресько з податкових питань.

Джерело: Відомості

Про це у вівторок, 15 вересня, пише прес-служба відомства.

«Артур Лаффер надаватиме міністру фінансів консультації з питань здійснення в Україні податкової реформи, що дозволить створити прозору, ефективну податкову систему, яка стимулюватиме інвестиції, економічне зростання та створення робочих місць, покращить якість надання державних послуг для бізнесу, і тим самим надасть потужний поштовх для сталого зростання економіки нашої країни», — йдеться в повідомленні.

Це вже не перший відомий іноземець, який допомагатиме міністру фінансів — раніше до команди Мінфіну приєднались колишній заступник прем'єр-міністра і міністра фінансів Словаччини Іван Міклош, а також міжнародні економісти та експерти Кріс Вейлс і Роберт Конрад.

Довідка.

Артур Лаффер навчався в Єльському університеті, є доктором філософії у Стенфордському університеті, професором Університету Південної Кароліни та Чиказького університету. Він є автором широко відомої теорії залежності державних доходів від середнього рівня податкових ставок у країні («крива Лаффера»). Свого часу він був економічним радником президента США Рональда Рейгана та прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер.

Loading...