У Каліфорнії на будинок з неба впав величезний шматок льоду

Швидкість падіння була достатньо високою, щоб лід не встиг розтанути.

Джерело: Відомості

У Каліфорнії розслідується незвичайний і рідкісний інцидент. На один з приватних будинків з неба впав шматок льоду розміром з баскетбольний м'яч, проломивши дах і налякавши мешканців.

Як повідомляє naked-science.ru, посилаючись на  Associated Press, незвичайний випадок стався у Модесто. Сім'я місцевих жителів перебувала в будинку, коли люди раптово відчули сильну тряску і почули звук, схожий на вибух бомби. Прибігши в гараж, вони побачили в його даху велику дірку, а на підлозі — осколки льоду. Як виявилося, на будинок з неба впав крижаний шматок розміром з баскетбольний м'яч. Постраждалих в інциденті не було, зазначає інформагентство.

 Коментуючи подію, метеоролог Джим Метьюс з Національної служби погоди в Сакраменто категорично відкинув можливість природного походження впавшого «боліда». У той день ніяких метеорологічних явищ в зоні падіння шматка льоду не відзначалося. За версією Метьюса, у трагедії винен літак. А точніше вода, що утворюється в повітрі в процесі згоряння авіаційного палива, — саме її ми бачимо у формі білого хвоста, що тягнеться за літаком по небу. Паровий конденсат, за версією метеоролога, міг прийняти форму крижаної брили. Швидкість падіння була достатньо високою, щоб лід не встиг розтанути.

Дослідивши оскільки льоду, експерти також заявили, що це не могли бути відходи з туалету літака, оскільки при змиві там додаються хімічні речовини синього кольору, а лід, що впав, був чистим. Тим часом у Федеральному авіаційному управлінні США заявили, що робити які-небудь висновки про причини інциденту поки рано. Додамо, що це не перший випадок падіння шматків льоду з неба в Каліфорнії. Подібне НП сталася в штаті ще в 2006 році, але так і не отримала офіційного пояснення.

Loading...