Українка намагалася вивезти до Польщі дитину з підробленими документами

Учора, 10 вересня, в пункті пропуску «Шегині», що на Львівщині, прикордонники Мостиського загону запобігли незаконному вивозу за кордон малолітньої дитини.

Джерело: Відомості

Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

35-річна жителька Хмельницької області прямувала до Польщі разом зі своєю 4-річною донькою та надала на паспортний контроль нотаріально посвідчену заяву батька дитини. За результатом перевірочних заходів з’ясувалося, що ця заява є незаконно виданою, оскільки батько дівчинки вже певний час перебуває за кордоном.

В порядку забезпечення законності прикордонники негайно проінформували працівників органів внутрішніх справ.

Нагадаємо, що згідно українського законодавства неповнолітні діти виїжджають за кордон за наявності документів, що дають право на його перетин, нотаріально-засвідченої заяви батьків про згоду на вивіз дитини та в супроводі дорослих. За відсутності зазначених документів та в разі незаконної видачі доручень або їх підробки, подорожуючим буде відмовлено у перетині кордону та, крім того, обов'язково повідомлено працівників органів внутрішніх справ про виявлення ознак злочину за статтею 358 Кримінального Кодексу України.

Всього з початку року на ділянці відповідальності Мостиського прикордонного загону з тих чи інших причин відмовлено в пропуску через державний кордон 202 дітям.

Loading...