ЗМІ: Терориста Пургіна викрадали російські спецслужби

У викраденні колишнього так званого спікера парламенту «ДНР» Андрія Пургіна 5 вересня брали участь російські спецслужби.

Джерело: Відомості

Про це пише УНН із посиланням на британський The Times.

Як зазначає видання, за інформацією української розвідки, спецслужби РФ утримували колишнього «спікера» так званої ДНР Пургіна з дружиною п’ять днів після викрадення.

Відзначається, що зміщення Пургіна і заміна його представником «ДНР» на переговорах контактної групи Денисом Пушиліним свідчить про те, що Кремль хоче рухатися до реалізації Мінських угод від лютого 2015 року.

Про це може свідчити також те, що інтенсивність боїв на Донбасі протягом останнього місяця різко знизилася.

Газета наводить зміст одного з документів СБУ, в якому йдеться, що головним пріоритетом для Кремля зараз є здача «ДНР» і «ЛНР» Україні на російських умовах.

Росія, як йдеться в документі, не буде порушувати територіальну цілісність України та перекладе фінансові витрати на відбудову Донбасу на Київ.

За інформацією видання, Пургін раніше користувався підтримкою російської влади, проте почав заважати, коли Кремль вирішив зробити своїм пріоритетом Сирію, а не Україну.

8 вересня колишній Андрій Пургін підтвердив інформацію, що чотири дні знаходився під арештом «ДНР», зараз його вже випустили з-під варти.

Loading...