Президент анонсував зростання економіки України

Президент анонсував зростання економіки України

Президент зазначив, що вдалося значно скоротити інфляцію, стабілізувати фінансову та банківську систему, бюджетну дисципліну.

Джерело: Відомості

Уже в 2016 році економіка України повинна вийти на позитивні показники та почати зростати. Адже вже вдалося значно скоротити інфляцію, стабілізувати фінансову та банківську систему, бюджетну дисципліну. Про це сьогодні заявив Президент України Петро Порошенко.

«Очікую, що зможемо в 2016 році показати зростання ВВП. Чи оптимістично налаштований до економічної ситуації? Я скажу: «Так!», — заявив глава держави.

Порошенко підкреслив, що Україна «незалежно ні від чого» обов'язково поліпшить інвестиційний клімат, у тому числі за рахунок податкової реформи, проте їй необхідна підтримка іноземних інвесторів.

Зазначимо, що уряд планує до кінця року прийняти новий Податковий кодекс і провести податкову реформу. Згідно з прогнозом Кабміну від початку серпня цього року, ВВП України в 2016 році, за оптимістичним сценарієм, зросте на 2% за інфляції (грудень до грудня) 12%.

Однак урядовий макропрогноз містить і песимістичний сценарій, згідно з яким спад ВВП у 2016 році складе 0,3% за інфляції 14,7%. 

Loading...