Терористу «Академіку» дали 12 років в’язниці

Терориста із позивним «Академік», який керував веденням обстрілів у зоні АТО проти українських військових, засуджено до 12 позбавлення волі.

Джерело: Відомості

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Одеської області.

Встановлено, що в липні 2014 року чоловік приїхав із Молдови до Одеси, перетнувши державний кордон України. Того ж дня він на рейсовому автобусі виїхав до міста Донецьк та був зарахований до складу «ДНР», отримавши позивний «Академік».

Прибувши до Донецької області, чоловік пройшов навчання поводження з важким озброєнням, у тому числі БМ-21 «Град», для ведення бойових дій, направлених проти бійців сил АТО.

Пізніше його направили як старшого офіцера реактивної батареї до Іловайська Донецької області.

Декілька місяців «Академік» керував веденням вогню з бойових машин у напрямку населених пунктів Кутейниково, Нижня Кринка та Верхня Кринка Донецької області, де розташовувалися українські військові.

Також засуджений, перебуваючи на околиці Макіївки, керував веденням вогню з двох РСЗВ БМ-21 Град у напрямку населених пунктів Піски та Опитне на Донеччині.

Правоохоронці затримали злочинця поблизу пункту пропуску Маяки-Удобне у травні цього року.

Під час обшуку вилучено ключ до БМ-21 для запуску реактивних ракет Град, а також флеш-носії з даними щодо тактичної та практичної військової підготовки, розрахунків та звітів проведення бойових стрільб із вогнепальної зброї, військової техніки, спеціалізоване програмне забезпечення в комплекті з топографічними картами Донецької, Луганської областей тощо.

Loading...