Ходаковський: Захарченко під дулом пістолета заганяє людей в «ДНР»

Ходаковський: Захарченко під дулом пістолета заганяє людей в «ДНР»

Захарченко та його оточення всіма способами, в основному погрозами про розправу, заганяють населення до складу «республіки», щоб впевнено виграти на місцевих виборах.

Джерело: Відомості

На відміну від Захарченка та Пушиліна, що віддають перевагу оптимістичній риториці й запевненням в неминучій перемозі їхньої «республіки», «секретар Радбезу» Олександр Ходаковський дивиться на те, що відбувається в «ДНР», більш реально. Одкровеннями про це він поділився в інтерв’ю російському виданню Фонтанка, повідомляють Патріоти України.

Так, за його словами, «білі» гумконвої з Росії поставляють «нуль цілих, хрін десятих» від загальної кількості допомоги, а в цілому подачки від Путіна становлять, за його оцінками, 70% бюджету «республіки». За словами Ходаковського, Росія допомагає озброєнням, особовим складом, методологією в розробці структури влади та всім іншим.

«Секретар радбезу» також зазначив, що лише завдяки «братній допомозі» Москви «республіці» хоч якось вдається виплачувати пенсії та зарплати. Тому-то він не вважає, що Кремль «зливає» ДНР. Мовляв, «зливали» б — не стали би фінансувати.

При цьому Ходаковський запевняє, що Захарченко та його люди майже «під дулом пістолета» заганяють людей в організацію «Донецька республіка» — цілими колективами, пояснюючи, що в іншому випадку співробітників чекає звільнення. Нібито таким чином Захарченко хоче домогтися впевненої перемоги на «місцевих виборах», і сподівається, що їх якось визнають в Україні.

Мабуть, в «ДНР» розраховують, що Росія зможе наполягти на поверненні окупованих територій Україні, але на умовах визнання легітимності «своїх депутатів». Фіаско цього, теоретично, може призвести до чергового загострення на лінії розмежування. Хоча поки що РФ «зайнята» Сирією, а на два фронти її явно не вистачить.

Loading...