У Луцьку вперше покажуть документальний фільм про життя «кіборга»

14 вересня у Луцьку в кінокомплексі Adrenalin відбудеться прем’єра документального фільму про життя пластуна-кіборга — Євгена Подолянчука на псевдо Скаут, який загинув 14 вересня 2014 року, стримуючи ворогів в районі Донецького аеропорту.

Джерело: Відомості

Ще будучи юнаком, Євген захоплювався військовою справою, був учасником всеукраїнського військового пластового табору «Легіон», а згодом обрав для себе професію військовика. Став розвідником у складі 3-го окремого полку спецпризначення, а з початком проведення АТО відправився на Схід для оборони територіальної цілісності України. 14 вересня, під час одного із зіткнень з бойовиками терористичних угрупувань в районі Донецького аеропорту, Євген отримав осколкове поранення в голову, від якого помер по дорозі в госпіталь.

Для того, щоб вшанувати пам’ять «кіборга», друзі хлопця зняли документальний фільм про його життя. У фільмі розповідається про юні роки Євгена та його доросле життя, як спецпризначенця. За їхніми словами, Євген не служив в армії, він нею жив. І віддав своє життя за Незалежну Україну.

Невдовзі річниця з дня загибелі Героя. Його пам’ять вшановуватимуть українці, зокрема пластуни, по всій Україні. Схожі кінопокази відбудуться на багатьох центральних площах українських міст. А на рідній Черкащині відбудеться відкриття пам’ятника Євгену Подолянчуку.

Подію організовує луцький осередок Пласту — Національної скаутської організації України, членом якої був Євген Подолянчук.

Довідка:

Євген Подолянчук — старший лейтенант, командир групи спеціального призначення 3-го окремого полку спецпризначення. Випускник Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (факультет розвідки), яку закінчив з відзнакою; активний член черкаського осередку Національної скаутської організації Пласт.

Пласт — національна скаутська організація України, метою якої є сприяння всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі як свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот і провідників українського суспільства.

Loading...