Біля територіальних вод України помітили кораблі ЧФ Росії

У ході навчань «Сі Бриз-2015» біля територіальних вод України було виявлено кораблі Чорноморського флоту Російської Федерації.

Джерело: Відомості

Про це повідомили в прес-службі Міноборони.

«В ході українсько-американського навчання «Сі Бриз-2015» Військово-Морські Сили Збройних Сил України виявили в безпосередній близькості від територіальних вод і в морській (виключній) економічній зоні України кораблі Чорноморського флоту РФ: сторожовий корабель  і малий протичовновий корабель «Суздалец», — йдеться в повідомленні.

З метою недопущення перетину морської ділянки державного кордону в море вийшли чергові сили ВМС ЗС України, цілі ідентифікувала піднята в небо морська авіація. Крім того, підрозділи військ берегової оборони вели спостереження за кораблями засобами розвідки та супроводження артилерійськими системами. З часом «Ладный» відійшов на південь від Одеси.

У командуванні українських ВМС повідомляють, що за останні три місяці сторожовий корабель російського ЧФ «Ладный» вже вдруге опинився поруч з територіальними водами України. 4 червня цей корабель вже перебував у безпосередній близькості від морської ділянки українського кордону.

«Тоді російський корабель перебував на рекомендованому шляху цивільних суден, що складало загрозу безпеці мореплавства, і відійшов тільки після того, як українські військові моряки і прикордонники «натякнули» йому на це своїми рішучими діями», — зазначили в Міноборони.

Командування ВМС ЗС України висловило занепокоєння тим, що поруч з українськими берегами і кораблями країн-учасниць курсує 35-річний корабель «Ладный» — саме той, що «відзначився» в останню неділю липня цього року на параді у Севастопольській бухті, коли випущена ним ракета розвалилася на частини і тільки випадково ніхто не постраждав.

Loading...