ОБСЄ відмовилися спостерігати за «виборами» в «ДНР» та «ЛНР»

ОБСЄ відмовилися спостерігати за «виборами» в «ДНР» та «ЛНР»

В організації не визнають ніякі псевдовибори.

Джерело: Відомості

Місія бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини не планує спостерігати за проведенням місцевих виборів у самопроголошених «ДНР» і «ЛНР», оскільки вони не є визнаними світовим співтовариством і не члени ОБСЄ. Про це в середу, 9 вересня, заявила глава місії Тана де Зулуета, передає ТСН

Раніше так званий «керівник адміністрації» глави сампороголошеної «ДНР» Максим Лещенко заявляв, що терористична влада республіки готова гарантувати безпеку роботи місії на виборах 18 жовтня. Проте в місії відмовилися від цієї пропозиції, прокоментувавши своє рішення. 

«Ми працюємо на запрошення української влади з нашої власної методології. Один з принципів ОБСЄ: ми завжди працюємо на запрошення держави-члена ОБСЄ. Ми не можемо приймати запрошення якогось утворення, яке не є державою-членом ОБСЄ і не може забезпечити умови, про які говорило», — наголосили спостерігачі. 

За її словами, БДІПЛ ОБСЄ спостерігатиме за проведенням місцевих виборів на всій території України, де вони будуть проходити відповідно до українського законодавства.

«Ми будемо збиратися за рішенням українського уряду, і як тільки буде ухвалене рішення про проведення виборів на певних територіях, ми будемо направляти туди спостерігачів. Крім того, ми будемо враховувати свої власні стандарти, щоб виконувалися мінімальні вимоги ... щоб у наших спостерігачів була свобода пересування», — додала де Зулуета. 

Loading...