Руслана Лижичко: Корупція вбиває мир!

Руслана Лижичко: Корупція вбиває мир!

Вчора співачка та громадський діяч Руслана Лижичко виступила в Брюсселі на засіданні Європарламенту.

Джерело: Відомості

Руслана була вдягнена дуже символічно: у чорній футболці з жовто-блакитним «Є», а на шиї – традиційний амулет у формі тризуба в сонці. Як завжди, зі співачкою був прапор України.

Руслана виступила з промовою у залі, де рік тому відбулося голосування за ратифікацію Угоди про Асоціацію України з ЄС: «Сьогодні я намагалася говорити найважливіші речі. з надією, що європейці робитимуть висновки не з новин, першість розповсюдження яких досі залишається за Москвою, і які майже повністю заангажовані та пропагандистські, а зі слів людини, яка проживає в Україні, яка бореться за її Незалежність. Мене вразило, що меседж, на якому я особливо хотіла зосередити увагу європейців, був сприйнятий гучними оплесками. Я сказала, що Конституцію України, в першу чергу, повинен формувати і вирішувати народ України. Не може Конституція України бути прийнята під тиском агресора, що шантажує півсвіту заради того, щоби змінити Конституцію України на свою користь».

Також Руслана донесла позицію українського народу щодо Європи: «Ми повторювали і повторюємо «Україна – це Європа», але сьогодні я озвучила його у дещо іншій формі – «Україна – це Європа без посередників». Це був заклик до діалогу та прямого контакту без жодних посередників. Україна – це міні-модель Європи. Україна об’єднує в собі різні культури, різні релігії, різні погляди, різні мови. Україна фактично єднає абсолютно різних людей. Українці сповідують європейські цінності і найбільшими цінностями для них є єдність, суверенітет, цілісність і звичайно життя людини, і повторила фразу, яку я, як флешмоб, вже повторюю протягом двох років – «зробити все, щоби зберегти життя людини до того, коли це вже буде пізно».

Руслана підкреслила, що Україна може бути гарантом стабільності для Європи, тому що Україна прагне у своїй ідеології та в ментальності всього суспільства унеможливлення війни.

Громадська діячка проанонсувала нову енергетичну незалежність, сказавши, що мова йде не про транснаціональні корпорації, які тиснуть на політику країн через ціни на енергетику, а про life-style на рівні побуту кожної родини. «Ми не говоримо «економ енергію», ми говоримо «споживай енергію стільки, скільки хочеш, тільки вироби її більше ніж споживаєш!» – однією фразою пояснила Європарламенту Руслана суть нової філософії енергетичної незалежності.

Свою промову співачка завершила словами: «Ми любимо Україну, ми любимо Європу!»

Окремо Руслана подякувала Президентові Комітету Генрі Малоссу, за ту неоціненну підтримку, яку він надавав Україні і під час Майдану, і надає зараз. Співачка подарувала Маллосу символічний подарунок – значок з прапорами України та ЄС.

Крім того, Генрі Маллос запросив Руслану прийняти участь у сесії економічно-соціального комітету. «Я наголосила, що заперечую факт громадянської війни в Україні. Це - не громадянська війна, а окупація та агресія Росії. Закінчила свою другу промову словами «Європо, не бійся бути більшою!» – розповіла про свій другий виступ Руслана.

А тим часом фраза «Корупція вбиває мир!» з першої промови співачки, вже розійшлась у Європі і її почали використовувати європейські політики у своїх промовах.

Loading...