25 тисяч українців підписали петицію Президентові про призначення Саакашвілі прем’єром

25 тисяч українців підписали петицію Президентові про призначення Саакашвілі прем’єром

Електронна петиція Президентові України Петрові Порошенку з вимогою про призначення глави Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі Прем’єр-міністром України набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Джерело: Відомості

Петиція розміщена на офіційному сайті Президента України, ініціатором якої став Бігун Віталій Андрійович. Петиція № 22/001606-еп була подана 1 вересня 2015 року, цього ж дня і розпочався збір підписів, передає 5 канал.

«Вимога призначити М. Саакашвілі прем'єр-міністром України. Хай людина проведе нарешті в Україні реформи. Досить терпіти корупцію і затягування реформ», — йдеться у тексті документа.

Відповідно до закону про електронні петиції, така петиція, адресована Президентові, парламенту або уряду, повинна набрати на свою підтримку не менше 25 тис. підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня оприлюднення петиції.

Відповідно до закону, у разі, якщо петиція зібрала необхідну кількість голосів, розгляд даної петиції здійснюється протягом 10 робочих днів з дня опублікування інформації про початок її розгляду.

Якщо електронна петиція у встановлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, вона розглядається як звернення громадян відповідно до закону України «Про звернення громадян».

Розділ петицій на сайті Президента почав працювати в кінці серпня.

Loading...